МЕЖДУНАРОДНО ЖУРИ НА “ЛЮБОВТА Е ЛУДОСТ”

ИРМЕНА ЧИЧИКОВА
Председател
България

Българска актриса със силно отличимо присъствие както в киното, така и на театралната сцена.Завършва Френска езикова гимназия “Антоан дьо Сент-Екзюпери” в Пловдив, а след това НАТФИЗ в класа на М. Младенова и Ив. Добчев през 2008 г.Работила с Ив.Станев в “Изкопни материали”, със Ст. Трифонов в “Стъклената река”.Участва в постановката “Изкуството да смиташ килима” с реж. Д.Шпатова, за което е номинирана за поддържаща женска роля за “ИКАР”.На сливенска сцена участва в постановките “Самодивски легенди” и “Вляво от асансьора”.

Ирмена Чичикова е една от звездите в българските филми “Вездесъщият” (2017),  „Виктория“, „Не ме докосвай“ (2018), „8 минути и 19 секунди“, „Доза Щастие“. Номинирана е два пъти за най-добра главна женска роля за филмите „Аз съм ти“ и „Виктория“ за наградата на Българската филмова академия. Определяна е като „новото лице на българското кино и театър“.

ПЕТЕР ШАЙКИ
Унгария

Унгарски режисьор на три игрални филма, в които героите се справят с проблемите във взаимоотношенията си и житейските си кризи по драматично-абсурден и забавен начин. Първият му филм, „Снимка отблизо“ (2009), жъне успех сред критиците и публиката в Унгария, и печели наградата за дебют за игрален филм на Унгарската филмова седмица.

Вторият филм на Шайки, „Нашите жени“ (2012), е най-гледаният унгарски филм за годината в страната си. С този си филм режисьорът участва в Международния филмов фестивал „Любовта е лудост“ във Варна през 2013 и му се присъжда Специалната награда на журито. Шайки е и продуцент на третия си филм, „Сега е моментът“ (2019), и понастоящем филмът шества по международните фестивали и печели награди от цял свят.

МАГНУС КРИСТИАНСЕН 

Повече от шест години Магнус Кристиансен работи в Силициевата долина с медийни и технологични стартъпи и управлява маркетинговите кампании на компаниите Дисни/Марвълс „Отмъстителите“, Сони Пикчърс „One Direction – филмът“, „Адидас представя  Джъстин Бийбър“. Управлява продуцентската компания „20/20 Филми от Осло“, Норвегия.

Кристиансен е автор на три игрални филма: „Кометата“, /награда за най-добър научно-фантастичен филм на Фестивала в Род Айлънд, Филмовия фестивал в Остин 2017) и „Докато пропадам“ (специалната награда на журито, Филмов фестивал „Черни нощи“ 2018 и 4 номинации за наградата „Аманда“ (норвежкия „Оскар“). Наскоро завършва и последния си игралния филм „Лъвът от тресавището“-нео-уестърн криминална драма, заснета в Тексас, САЩ, с трикратно номинирания за Оскар Мак Рут, като изпълнителен продуцент.

Кристиансен завършва магистратура по филмово изкуство в Норвежката филмова академия със специалност „продуцентство“. Има и магистърска степен по иновации и предприемачество от Норвежкото бизнес висше училище по мениджмънт и Калифорнийски университет Бъркли и бакалавърска степен по филмови и телевизионни науки от Университета в Лилехамър.

МИХАИЛС СТАРОДУБОВ

Михаилс Стародубов работи в сектора на медиите, развлекателните  и спортни програми повече от 15 години. Професионалната му кариера го отвежда в компании като Discovery Channel и UEFA Champions League. В момента той разпространява европейски филми в балтийските държави и се опитва да разшири обхвата на модерното балканско кино в света.

Михаилс Стародубов има бакалавърска степен по икономика, политика и философия от Оксфордския университет и магистърска степен по бизнес администрация от Лондонското бизнес училище.

ПААВО ВЕСТЕРБЕРГ
Финландия

Пааво Вестерберг е кинорежисьор, сценарист, театрален режисьор и драматург с международно признание и множество отличия. Той е сценарист на игралните филми „Цигуларката“( 2018), „Принцесата“ ( 2010), „Замръзналия град“ (2006), и „Замръзналата земя“(2005), както и на телевизионната драма „Фрагменти“ (2003).

За филмите „Замръзналия град“ и „Замръзналата земя“ Пааво Вестерберг печели финландската награда „Юси“ за най-добър сценарий през 2007 и 2006. Вестерберг е сценарист и режисьор и на телевизионната драма „Латентна топлина“ ( 2010), номинирана за международните италиански награди за телевизия, радио и онлайн съдържание (Prix Italia).

Филмът „Цигуларката“ (2018) е дебютът на Вестерберг като знаков филмов режисьор. Филмът е селектиран от над 20 международни филмови фестивала, като международният му дебют е в основния конкурс на Филмовия фестивал в Гьотеборг в Швеция. Филмът печели Голямата награда „Златната Афродита“ и наградата на Гилдията на критиците на 27-ото издание на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост“ през 2019 във Варна.

Вестерберг е един от водещите театрални режисьори във Финландия. Той е щатен драматург на Финландския национален театър, с почти 25 пиеси като сценарист и режисьор.