МОРАЛЪТ Е ДОБРОТО

МОРАЛЪТ  Е  ДОБРОТО – България, 87 мин., Документален

Режисьор: Веселин Диманов

Сценарист: Веселин Диманов

Филмът “Моралът е доброта” проследява жизнения път на юриста и общественик интелектуалец проф. Кристиан Таков на фона на исторически събития от последните десетилетия в България. Професор Таков е една от най-известните фигури в дебатите за върховенството на закона в България и се опира на своите изследвания и идеи, за да разсъждава върху връзката между морал и закон. Неговата работа и публични изявления хвърлиха безпощадна светлина върху предизвикателствата срещнати по пътя към установяване на върховенството на закона, но също така дадоха надежда на тези, които ценят демокрацията.

Филмът представя множество старателно проучени и непубликувани досега архивни кадри и документи, както и поредица от интервюта със семейството, колегите, приятелите и сътрудниците на проф. Таков. Взети заедно, те последователно изграждат образа на известния юрист, интелектуалец и общественик и отварят врата към неговия свят.

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ:

Най-гледаният български документален филм в кината от 1989 г

Награда за Веселин Диманов за най-добър дебют в документалното кино на наградите “Васил Гендов” 2023 на Съюза на българските филмови дейци.

ДАТА

27 авг. 2023
Expired!

ЧАС

19:30

Цена

10BGN

Купи Билет

НАТИСНИ ТУК

Местоположение

Зала 6 - ФКЦ
Категория